Hírek
2018. Április 18. 15:04, szerda |
Bulvár
Forrás: mti - fotó: pixabay.com
Kétezer dolláros borravalót adott egy chicagói étterem vendége
Vacsoraszámlájának több mint két és félszeresét, kétezer dollárt (félmillió forintot) adott borravalóként egy Michelin-csillagos chicagói étterem elégedett vendége a személyzetnek.
A Boka étteremben, akárcsak Amerika-szerte, 20 százalékos borravaló dukál a kiszolgálásért. A Seattle-ből érkezett Mike azonban 759 dolláros (191 ezer forintos) számláját kétezer dolláros (félmillió forintos) borravalóval fejelte meg.
A jóízűen elfogyasztott vacsora után bement a konyhába, és mind a 17 alkalmazottnak adott még száz dollárt, miután már 300 dollárt átadott a számlával.
Az étterem hétfőn az Instagramon tette közzé a fotókat, amelyek a vendégről és a boldog személyzetről készültek.
A Boka vezetője, Jon Leopold elmondta: nemcsak a váratlan jutalomnak örültek, hanem annak is, hogy a vendég bement hozzájuk, időt szánt rájuk, és megdicsérte főztjüket.
A szezonális amerikai ételeket kínáló Boka már elnyert egy Michelin-csillagot. A gesztus különösen azért jött jól az étteremnek, mert konyháját a szakácsművészet legrangosabb egyesült államokbeli elismerésére, a James Beard-díjra is jelölték, amelynek győztesét május 7-én hirdetik ki.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 13. 07:32, csütörtök | Bulvár
Húsz éles bevetésen vett részt a baltikumban a magyar légierő
2025. November 12. 07:26, szerda | Bulvár
Rick Astley visszatér a Paloznaki Jazzpiknikre
Rick Astley, Dee Dee Bridgewater, az Electro Deluxe és a Deladap is fellép a jövő évi, immár 14. alkalommal megszervezett Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2026. augusztus 6-tól 8-ig rendeznek a Balaton-felvidéki településen.
2025. November 11. 07:41, kedd | Bulvár
Szijjártó Péter lett a Budapest Honvéd elnöke
2025. November 10. 07:43, hétfő | Bulvár
Dubai a milliomosok számára a legvonzóbb város
Dubai lett a vagyonos magánszemélyek számára a legvonzóbb város a Savills londoni székhelyű globális ingatlanpiaci szolgáltató által készített rangsorban.
