Hírek
2019. Február 21. 08:46, csütörtök | Belföld
Húsra, sörre és sajtra költöttünk a legtöbbet
Élelmiszerre 1835 milliárd forintot költött tavaly a lakosság, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot, az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékos növekedés az előző évhez képest;
2019. Február 20. 15:16, szerda | Életmód
Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés
A marhatenyésztés egyes módjainál jobban hozzájárulhatnak a globális felmelegedéshez hosszú távon a laboratóriumban növesztett hústermékek - derítették ki az Oxfordi Egyetem kutatói.
2019. Február 01. 05:00, péntek | Bulvár
Veszélyeztetett fajú cápák húsát is felszolgálják brit éttermekben
Veszélyeztetett fajú cápák húsát is felszolgálják brit éttermekben - derült ki az éttermekbe szánt cápatermékek DNS-vizsgálatából.
2018. December 09. 05:00, vasárnap | Belföld
Elindult a nemzeti húsgalambprogram
Bejelentette a nemzeti húsgalambprogram elindítását Nagy István agrárminiszter szombaton Budapesten, a Nemzeti Kisállat Kiállításon.
2018. December 08. 13:17, szombat | Belföld
Akár 25 százalékkal is nőhet a pulykahús forgalma az ünnepi időszakban
Mintegy 20-25 százalékkal bővülhet a növekvő kereslet miatt a pulykahús belföldi forgalma az év többi hónapjához viszonyítva decemberben, és az exportnál 35-40 százalékos növekedésre számít a Magyar Pulykaszövetség.
2018. November 08. 17:14, csütörtök | Külföld
Húsadóval csökkentenék az egészségügyi kiadásokat brit kutatók
A vörös és feldolgozott húsokra kivetett adóval évente világszerte több mint 220 ezer ember halálát lehetne megelőzni és 40 milliárd dollár megtakarítást elérni az egészségügyi kiadások terén
2018. Október 11. 17:00, csütörtök | Életmód
A húsfogyasztás visszaszorítása az egyik kulcseleme a klímaváltozás elleni harcnak
A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése,
2018. Szeptember 02. 09:08, vasárnap | Belföld
Gasztronómiai fesztiválon is népszerűsítik a vadhúst
Az Agrárminisztérium sokat dolgozik azon, hogy a vadhús a közétkeztetésben is nagyobb szerepet kapjon - mondta Bitay Márton Soponyán, a XII. Vadgasztronómiai Fesztiválon szombaton.
2018. Augusztus 30. 11:00, csütörtök | Belföld
Drágulhat a baromfihús
Áremelkedés várható a baromfiágazatban Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács igazgatója szerint, aki tíz százalékos áremelést tart indokoltnak - olvasható a Magyar Hírlap csütörtöki számában.
2018. Április 24. 16:33, kedd | Belföld
Évek óta illegálisan szabadultak meg a romlott hústól, most tetten érték őket
Tetten érték a mezőőrök azokat, akik évek óta romlott húst hordtak ki Rákospalota külterületére - közölte Oláh Csaba, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat intézményvezetője az MTI-vel kedden.
2018. Február 17. 18:07, szombat | Belföld
Nőtt a sertéshúsfogyasztás Magyarországon
Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli az éves fogyasztás
2018. Január 30. 09:16, kedd | Belföld
Egy tonna húst vont ki a forgalomból a Nébih Baranyában
Majdnem egy tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg és rendelte el annak megsemmisítését a Nébih egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést követően
2017. December 27. 10:08, szerda | Belföld
Penészes és lejárt húst talált tonnaszámra a Nébih Kalocsán
Több mint 2,5 tonna erősen szennyezett, penészes húst, húskészítményt és lejárt szavatosságú fűszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy kalocsai üzemben