Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Május 14. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Évtizedes probléma oldódhat meg

Évtizedes probléma oldódhat meg

Háromszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Fejér megyei Rácalmás Duna-parti löszfalának megerősítésére – közölte a város polgármestere.

Schrick István (Rácalmási Városvédő Egyesület) elmondta, a most elnyert forrást a löszpart-megerősítés negyedik ütemére fordítják. Az első kettővel már végeztek, a harmadik ütem a közbeszerzési eljárásnál tart. A munkálatok során vasbeton cölöpöket helyeznek el nagy mélységben, ezek fekszenek fel a löszfal alatti agyagágyon, s így támasztják meg a partfalat. Emellett a terület vízelvezetését dréncsövezéssel javítják.

A negyedik ütem támogatási szerződését a napokban aláírták, a tervek szerint az év vége felé kezdődhet a kivitelezés. A négy ütem összköltsége 1,4 milliárd forint, a ránk eső önrész 200 millió forint. Évtizedes problémát oldhatunk meg a fejlesztések révén – tette hozzá.

A polgármester szerint az első eredmények kézzel foghatóak, hiszen 2010-ben a sok csapadék következtében a tőlük északra fekvő Kulcs község és a délre lévő Dunaújváros Táborállás városrészének löszfalai is jelentősen megmozdultak. Az MTI kérdésére Schrick István hangsúlyozta, további pályázatokra is szükségük lesz, mert van még egy több száz méteres szakasz, amelyet szintén meg kell erősíteni.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.

2022. Augusztus 14. 10:02, vasárnap | Belföld

Meghalt egy fának ütköző autó sofőrje Bakonysárkány és Mór között

Letért az útról, és fának ütközött egy személygépkocsi Bakonysárkány és Mór között szombat éjszaka, a sofőr a helyszínen meghalt.

2022. Augusztus 14. 09:06, vasárnap | Belföld

Poénból leugrott a Szabadság hídról a Dunába, jöttek a rendőrök

Szórakozásból ugrott le a Szabadság hídról.

2022. Augusztus 14. 08:01, vasárnap | Belföld

Egy felmérés szerint az átlag 69 éves nyugdíjkorhatárra számít

Átlagosan 69 évre teszik a rájuk váró nyugdíjkorhatárt a 30-59 évesek - derül ki a K&H a legfrissebb felméréséből, amelyet szombaton juttattak el az MTI-nek.