Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 25. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Továbbra is sokfelé veszélyesek az utak

Továbbra is sokfelé veszélyesek az utak

Továbbra is többfelé várható ónos szitálás, ónos eső. Emiatt többfelé jegesek, csúszósak lehetnek az utak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint továbbra is több járásban van érvényben riasztás az ónos eső veszélye miatt.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szombat estétől kisebb mennyiségben az Észak-Dunántúlon eső, ónos eső, a középső-északi országrészben ónos eső, havas eső, néhol fagyott eső is valószínű.

Északkeleten (főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) havazás, hószállingózás valószínű, amelyből maximum 3 centiméter közötti friss hóréteg valószínű. Vasárnap jellemzően eső, zápor várható, azonban az északkeletre beszoruló hideg légtömeg miatt ott továbbra is gyenge havazás, illetve estétől ónos eső várható.

Az ónos eső veszélye miatt vasárnap Budapestre és Pest megyére, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint vasárnap többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul. Napközben általában plusz 3-8 fokig melegszik a levegő, de az északkeleti megyékben csak mínusz 1 és plusz 2 fok között alakulnak a maximumok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk