Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 09. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: www.bonyhad.hu; Tolnai Népújság, B.K.

Továbbra is Fenyvesné Palkó Mária a megyei elnök

Továbbra is Fenyvesné Palkó Mária a megyei elnök

A bonyhádi Fenyvesné Palkó Mária újabb négy évre kapott bizalmat, így továbbra is ő vezeti az „Életet az Éveknek” Országos Szövetség Tolna megyei szervezetét.

Minőségileg új szakasz kezdődik Fenyvesné Palkó Mária életében, bár eddig is a megyei nyugdíjas élet aktív szereplőjeként tevékenykedett. A 20 tagszervezetet összefogó, „Életet az Éveknek” Országos szövetség Tolna megyei szervezete azonban újra elnökévé választotta. Munkáját Fóberné Orova Valéria elnök-helyettes, Kajtár Péterné pénzügyes, Ferencz Árpádné pénztáros, öt alelnök és három ellenőrző bizottsági tag segíti. A vezető feladata a megyében több helyszínen zajló megyei nyugdíjas rendezvények megszervezése, koordinációja, és mint ígéri, rendezvényeiken ezután is színes programkínálat várja az időseket. Tétlenkedni már csak azért sincs ideje, mert az ernyőszervezet szokásos négy nagy rendezvénye közül az első, a Babits Mihály megyei versmondó verseny április 8-án lesz Iregszemcsén. A hagyományos megmérettetésre várhatóan 50-100 szavaló nevez, és az indulók a magyar irodalom gyöngyszemei közül választanak az alkalomra, köztük a verseny címadójának, Babits Mihálynak a versei közül is. A következő összejövetelre, a Tolna megyei nyugdíjas Dalos Találkozóra június 25-én kerül sor Faddon. Ezek a rendezvények mindig megtöltik a vendéglátó település művelődési házát, általában 200-300 versenyzővel lehet számolni. A kórusok az egész éves munkájuk gyümölcsét mutatják be ezen a rendezvényen, mely kiváló alkalmat teremt a települések eltérő hagyományainak, dalkultúrájának egymással való megismertetését. A harmadik rendezvény a Tolna megyei kulturális seregszemle, melyet a bátaiak rendeznek július 30-án. Fenyvesné Palkó Mária szerint ez az egyik leglátványosabb és talán a legvidámabb találkozójuk, melyre 180-an jelentkeznek, és amelyen a nyugdíjasok számtalan műfajt mutatnak be. Népdalokkal, műdalokkal, táncdalokkal készülnek, és különböző táncokat adnak elő: szalontáncot, countryt, néptáncot, cigánytáncot, továbbá szórakoztató, mókás színpadi jeleneteket, és rövid színdarabokat.

Időben utolsó aztán a Tolna megyei sportnap szeptember 2-án a németkéri sportcsarnokban. – Kiemelt figyelmet szentelünk az egészség megőrzésének és az aktív életmód megtartásának. Öt fős csapatokkal lehet nevezni, és fiatalokat meg szégyenítő módon küzdeni a verseny első helyéért – ismerteti a verseny lényegét a megyei elnök.

Szorgalom, szervezőkészség

Fenyvesné Palkó Mária az elmúlt 4 év jó munkájának és szervezőkészségének is köszönheti, hogy ismét őt választották a megyei szervezet elnökének. Állítása szerint a szervezet kapcsolatokat, barátságokat, a szabadidő hasznos eltöltését jelentik a nyugdíjasoknak. Az elnök minden alkalmat megragad arra, hogy felhívja a figyelmet az idősebb korosztály erejére, tapasztalatára, tudására, mely erényeket még mindig nem használja ki a társadalom. És az sem titok, hogy az „Életet az Éveknek” Országos szövetség Tolna megyei szervezete nagy erőket tud megmozgatni egy-egy nemes cél elérése érdekében.

Címkék: Bonyhád, tolna, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.