Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. November 22. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Tizenöt év fegyházra ítéltek felesége megölése miatt egy idős somogyi férfit

Tizenöt év fegyházra ítéltek felesége megölése miatt egy idős somogyi férfit

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla egy 75 éves, Somogy vármegyei férfit, aki megölte a feleségét 2021 novemberében.

A táblabíróság kedden meghozott ítéletével helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék idén júniusi első fokú határozatát.

A férfi 53 évig élt házasságban a feleségével, viszont konfliktusokkal terhelt kapcsolatuk miatt a nő többször is elköltözött és véget akart vetni a kapcsolatnak.

A feleség 2021 őszén ismét elköltözött, de a férfi nem tudta elfogadni döntését. Többször megjelent a nő új lakóhelyén, ahol szidalmazta, fenyegette az asszonyt, aki emiatt az utcára sem mert kimenni.

A férfi egy kocsmai italozás után egy novemberi estén elhatározta, hogy megöli a nőt, ezért magához vett egy fejszét és egy kést, és felesége otthonához ment.

Az asszony ajtót nyitott neki, de nem engedte be őt a lakásba. A kialakuló vita során a vádlott előbb egy fadarabbal és ököllel, majd a fejszével és a késsel támadt a nőre. Ezután hazament és - hogy a bántalmazást kölcsönös dulakodásnak tüntesse fel - hasba szúrta magát.

Az erősen vérző nő értesítette fiát a történtekről és a központi segélyhívón sürgősségi ellátást kért, de a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és zaklatás bűntette miatt 15 év fegyházra ítélte azzal, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A fellebbezések folytán másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a törvényszék döntését keddi ülésén megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során