Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Április 07. 08:10, péntek | Belföld
Forrás: mti

Tesztlövészeten próbálták ki a magyar légierő leendő helikopterét

Tesztlövészeten próbálták ki a magyar légierő leendő helikopterét

Idén nyáron megérkeznek a magyar légierő Airbus H225 típusú helikopterei - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-videójában, miután kipróbálták egyet csütörtökön Várpalotán.

Az Airbus H225-ös helikoptereket idén nyáron veszi át a Magyar Honvédség, a légi járművekre speciális, H-Force elnevezésű fegyverzetrendszert szerelnek - közölte a miniszter. Hozzátette: a világon először a magyar légierőnél vezetik be "ezt a kombinációt, ezzel a fegyverzetrendszerrel".

Ma itt Várpalotán azt láthatták, hogy ez a nem irányított rakétát hogyan lőtték ki és találta el pontosan a célját - mondta a honvédelmi miniszter.

"Ez egy nagyon modern XXI. századi, a digitális haderőbe illeszkedő komoly fejlesztés", amely hamarosan a magyar légierőnél működik majd - tette hozzá. Úgy fogalmazott: "A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát."

A kép csak illusztráció - Jetfly.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről