Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. November 10. 10:35, csütörtök | Helyi
Forrás: opsz.hu

Szekszárd nyerte a Nyugat-magyarországi döntőt

Szekszárd nyerte a Nyugat-magyarországi döntőt

Székesfehérváron tartották meg október 29-én a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programban résztvevő megyei jogú városok polgárőr egyesületeinek meghirdetett vetélkedő sorozat Nyugat-magyarországi döntőjét.

Nyugat-Magyarország nagyvárosainak polgárőr csapatai jöttek össze 2016. október 29-én, Székesfehérváron, hogy megmérettessék szakmai tudásukat, összemérjék felkészültségüket. Először Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke mint házigazda köszöntötte a csapatok tagjait, aki elmondta, hogy ezen a versenyen megmutathatják milyen tudással rendelkeznek, mivel tudják segíteni településük közbiztonságát.
Cseh István, dr. Túrós András, Stokinger Balázs,Viza Attila és Vörös Ferenc ezredesA versenyt Viza Attila, Székesfehérvár képviselőtestületének tagja, közbiztonsági tanácsnok nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy fiatal polgárőrök is voltak a csapattagok között, majd azt kérte, hogy a csapattagok mutassák meg szakmai tudásukat, szakismeretüket. A feladatmegoldásokat az ötfős zsűri pontozta, minek tagja volt Cseh Istvánon és Vizi Attilán túl dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Vörös Ferenc ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitány helyettese, valamint Stokinger Balázs, az AEGON Magyarország csoportvezetője is.
A versenyt Zámbó Péter, az OPSZ szakmai alelnöke vezette, aki a feladatok ismertetésén túl fokozottan ügyelt arra, hogy minden csapatnak azonosak legyenek a feltételei. A versenyzőknek több körben kellett feladatokat húzniuk, amit rövid gondolkodás után kellett megválaszolniuk, megoldaniuk. Beszéltek például a polgárőr munkáról, a bűnmegelőzésről, a jogi és intézkedéstaktikai ismeretekről. Érdekes volt az a feladat is, amiben kortes beszédet kellett mondaniuk egy adott témáért.

Polgárőrök versenyeznek SzékesfehérváronA zsűri döntése után a versenyt dr. Túrós András értékelte, aki elmondta, hogy a csapatok nagyon kitettek magukért. „Látom azt a hozzáállást, hogy mindenki nagyon a lelkén viseli a polgárőrségnek a bűnmegelőzési tevékenységét.” Elmondta azt is, hogy bár a versenyzők a polgárőr feladatok kapcsán részletesen beszéltek a bűnmegelőzési feladatokról, a lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozásáról, a jogsértések számának csökkentéséről, ám senki nem beszélt a polgárőr egyesületek megerősítéséről, a központi figyelembe helyezésről, versenyképessé tételről. „Olyan polgárőr egyesületeket szeretnénk, amelyeknek kisugárzása van!”
Ezután következett az eredményhirdetés, ahol dr. Túrós András hangsúlyozta: annyira szoros lett a verseny, annyira kevés pontszámkülönbséggel lett valamely csapat negyedik, vagy ötödik, hogy úgy döntöttünk, a negyedik és az ötödik csapat tagjai jutalomként nyolcezer-nyolcezer forintos vásárlási utalványt kapnak, melynek átadására egy későbbi eseményen kerül sor.

A verseny végeredmény a következő:

Szekszárd csapata
Sopron csapata
Győr csapata
Somogy megye csapata
Veszprém megye csapata.

Az oklevél és ajándékcsomagon túl a dobogósok még az AEGON jutalmát is átvehették, mégpedig az első helyezett 100 ezer, a második helyezett 50 ezer, a harmadik helyezett csapat pedig 30 ezer forintos működési támogatást kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.