Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Október 13. 13:09, péntek | Belföld
Forrás: mti

Százezrek hajóznak a Dunán

Százezrek hajóznak a Dunán

Az elmúlt években átlagosan 300 ezren vették igénybe a szolgáltatást, tavalyelőtt 52,8 tavaly pedig 65,7 millió forint volt a bevétel - írja a BKV-hajók kihasználtságáról és jövedelmezőségéről a pénteki Világgazdaság.

A lap a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) kapott adatokra hivatkozva beszámol arról, hogy a forgalmat egy 130 személyes és négy százszemélyes hajó, továbbá két vízibusz látja el. A flotta átlagéletkora 30 év.

Hétvégeken, amikor a bérletek és a napijegyek nem érvényesek, az utasok többsége külön megváltott 750 forintos hajójeggyel utazik, hétköznap azonban ez az arány mindössze 15 százalék. A fővárosba érkező turisták közül egyre többen választják ezt a módját a városnézésnek - olvasható a Világgazdaságban.

A BKK a lapnak két jelentős idei fejlesztést emelt ki: az egyik, hogy a Müpát és a Nemzeti Színházat is bekapcsolták a menetrend szerinti hajózásba, a másik, hogy már hajóval is elérhető Budapest kedvelt szabadidős helyszíne a Kopaszi-gát.

Címkék: duna, hajó, turista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.