Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. November 09. 08:29, szerda | Helyi
Forrás: TMKI

Regionális veszélyesáru-szállítási szakmai nap Szekszárdon

Regionális veszélyesáru-szállítási szakmai nap Szekszárdon

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete szakmai napot szervezett november 7-én.

Tolna, Baranya, Bács, Somogy és Fejér megye iparbiztonsági főfelügyelői, felügyelői, a katasztrófavédelmi mobil laborok állománya, valamint az igazgatóságok és kirendeltségek hatósági munkatársai vettek részt azon a szakmai napon, amelyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete szervezett, és amelyet november 7-én, Szekszárdon tartottak meg.

A veszélyes szállítmányok ellenőrzésével foglalkozó szakterületen dolgozók számára megtartott képzésen dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató megnyitó beszédében elmondta, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek megelőzése érdekében a veszélyes árukkal, és más veszélyes anyagokkal végzett tevékenységeket fokozott figyelemmel kell kísérni, ez a legeredményesebben a rendszeres hatósági ellenőrzések révén valósítható meg. A gyakori és hatékony ellenőrzésekkel elérhető, hogy a veszélyesáru-szállításban résztvevők minél inkább betartsák a vonatkozó jogszabályokat.

Kozma Sándor tű. ezredes, a veszélyes szállítmányok főosztályának vezetője az ellenőrzések hatékonyabbá tételéről, a jogszabályok maradéktalan betartásáról, valamint a hatósági ellenőrzések és eljárások etikusságának fontosságáról beszélt. A főosztályvezető előadásában az ellenőrzések megelőzésben betöltött kiemelkedő szerepét is hangsúlyozta.

A képzés résztvevői a közelmúltban megtartott ADR- és RID-versenyek gyakorlati és elméleti feladatait, valamint a verseny tapasztalatait is feldolgozták. A verseny részleteiről és nehézségeiről a veszélyes szállítmányok főosztályának munkatársai, dr. Csetneki Ildikó tű. százados és Szitás Albert tű. alezredes tartott részletes szakmai előadást. A gyakorlati feladatok során előforduló tipikus hibákról és a helyes megoldásokról az ADR verseny kapcsán Farkas János tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, míg a RID-verseny kapcsán Szabó István tű. alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője tartott előadást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.