Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 21. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: TMKI

Regionális képzés Szekszárdon

Regionális képzés Szekszárdon

Szekszárd volt a harmadik állomása május 17-én a Seveso III. irányelv alkalmazásával kapcsolatos oktatási sorozatnak.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyes Üzemek Főosztály szervezésében zajló programsorozatának célja a SEVESO III. Irányelv jogalkalmazási kérdéseinek, eljárásrendjének, követelményeinek ismertetése.

A továbbképzésen a Baranya, Fejér, Tolna és Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok igazgatóhelyettesei, iparbiztonsági főfelügyelői, a hatósági osztályok és a katasztrófavédelmi mobil laborok állománya, a katasztrófavédelmi kirendeltségekről pedig az iparbiztonsági felügyelők és a kirendeltségi hatósági osztályok állománya vett részt.

A képzésen résztvevő állományt dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte, majd Mesics Zoltán tű. alezredes a hatósági aktualitásokról, a 2016. évi üzemeltetői feladatokról, valamint a biztonsági dokumentációk tartalmi elemeinek változásáról szóló előadásával nyitotta meg a továbbképzést.

Az egész napos oktatás során a főigazgatóság munkatársai a fentieken túl a veszélyes anyagok azonosításáról, a biztonsági irányítási rendszerek felépítéséről, működtetésük hatósági tapasztalatairól, a veszélyes szállítmányok és a kritikus infrastruktúra szakterület aktualitásairól, a hatósági ellenőrzések tervezéséről, valamint a súlyos balesetek és üzemzavarok vizsgálatáról tartottak előadásokat.

Címkék: Szekszárd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.