Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Július 28. 08:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyar Idők

Országosan rendeződik a szemétdíjak számlázása

Országosan rendeződik a szemétdíjak számlázása

Elkezdte a szemétszállítás számláinak kiküldését Tolna megyében az állami koordináló szerv megbízásából egy szekszárdi közszolgáltató. A bérszámlázás rendszere várhatóan októberig áll fenn.

Tolna megye 42 ezer háztartásába legkésőbb a jövő héten megérkeznek a második negyedévi hulladékgazdálkodási szolgáltatási számlák, miután az Alisca Terra Nonprofit Kft. péntekig postázza mindet. A társaság az országban az elsők között van, amelyek a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) helyett – várhatóan ideiglenesen – végzi a bérszámlázást. Szekszárd önkormányzatának hulladékgazdálkodási társasága, valamint az állami hulladékholding között született megállapodás a bérszámlázásról – közölte az Alisca Terra lapunk érdeklődésére.

A szolgáltatásért járó fizetség összegét nem árulták el, de a megegyezés hátteréről elmondták, hogy a cég jelentkezett az NHKV felhívására. Az Alisca Terra továbbá megkereste az érintett pénzintézeteket és a Magyar Postát is annak érdekében, hogy felgyorsuljon a számlák kézbesítésének menete. Ennek köszönhetően még júliusban megérkeznek az április–júniusi időszakra vonatkozó fizetési értesítők. A fizetendő összegek a három hónapra 4700 és 5300 forint között vannak Tolna megyében, az állami koordináló társaság korábbi ígéretéhez híven tehát nem emelkedtek a díjak.

Artim Andrásné, az Alisca Terra ügyvezető igazgatója a tegnapi tájékoztatón elmondta, hogy a számla mellett tájékoztatót is kapnak az ügyfelek, amelyben szerepel, hogy csoportos beszedési megbízás esetén a bank automatikusan módosítja a megbízás kedvezményezettjének adatait. A fizetési határidőt a szokásos nyolc nap helyett 15-re emelte a közszolgáltató. Az ügyvezető tájékoztatott arról is, hogy a 42 ezer háztartásba a júliusi, augusztusi és szeptemberi díjakat tartalmazó harmadik negyedévi számla október elején érkezik meg a társaságtól. A számlákon már az NHVK számlaszáma szerepel.

A hulladékholding működésének áprilisi indulásakor a cél az volt, hogy egységes számlázási rendszert alakítson ki az állami közműszolgáltató. Később Weingartner Balázs, a társaság elnöke közölte, hogy a június végétől kezdődött számlázás nem problémamentes. A gondokat az okozza, hogy a közszolgáltatók különböző módszerekkel tartják nyilván az adatokat. Emiatt állapodtak meg helyi cégekkel az átmeneti bérszámlázásról, de az egységes, országos adatbázis várhatóan októberre áll össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.