Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2024. Január 10. 12:56, szerda | Belföld
Forrás: MTI

OH: január 18-ig lehet kérelmezni az iskolakezdés halasztását

OH: január 18-ig lehet kérelmezni az iskolakezdés halasztását

Legkésőbb január 18-a éjfélig lehet beadni a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmeket - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán a honlapján.

Azt írták, az OH honlapján elérhető a kérelmek hiánytalan benyújtását támogató online űrlap, amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy szükség esetén kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak.

Az online vagy a nyomtatható űrlap használata nem kötelező, de jelentősen megkönnyíti a kérelmek hiánytalan benyújtását és feldolgozását. A kérvényhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentum mellékelhető - ismertette a hivatal.

A tájékoztatás szerint a tankötelezettség halasztása a következő tanévben tankötelessé váló - 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született -, korábbi megkezdése pedig a még nem tanköteles - 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között született - gyermekek esetében kezdeményezhető.

Azt írták, a kérelmekről a döntést - szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával - a hatályos jogszabályok alapján a hivatal hozza meg. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás az OH honlapján olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 18:28, csütörtök | Belföld

Comic Con őrület Budapesten: Rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát

Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A kétnapos eseménysorozaton 25.756 látogató vett részt, amely a tavalyi látógatószám közel kétszerese.

2024. Május 23. 18:01, csütörtök | Belföld

Újraválasztották a 12 éve hivatalban lévő IPOSZ elnököt, Németh Lászlót

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) ma tartotta meg XLII. Tisztújító Közgyűlését, ahol titkos szavazás keretében döntöttek a következő tisztségviselőkről.

2024. Május 23. 15:23, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország jól példázza, hogy milyen előnyökkel jár a kelet-nyugati együttműködés

Magyarország kiváló példája annak, hogy milyen előnyökkel jár a Kelet és Nyugat közti együttműködés, és hazánk ebben a folyamatban a jövőben is szeretne az élen járni

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a