Városlista
2024. június 8, szombat - Medárd

Hírek

2018. Március 22. 17:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Mérgező gyomnövénnyel szennyezett fűszerköményt vontak ki a forgalomból

Mérgező gyomnövénnyel szennyezett fűszerköményt vontak ki a forgalomból

Mérgező nyomnövénnyel, az úgynevezett csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal csütörtökön a honlapján.

A Nébih szerint az ügyben egyelőre három vállalkozó érintett: a Szegeden található Chili Produkt Fűszerkereskedelmi Kft., a pécsi Markovics Antal egyéni vállalkozó, valamint az Aroma Trans Europe Kft. (Budapest/Tiszakécske).

Kiemelték, hogy a hatóság a vállalkozások által forgalmazott egész fűszerkömények közül a 2018. július 31-i és a 2019. május 19-i lejárati idővel, az őrölt fűszerkömények közül pedig a 2019. augusztus 31-i lejárati idővel rendelkező tételeket vonta ki a forgalomból.

Az érintett tételek üzemekbe, vendéglátó egységekbe és háztartásokba egyaránt kerülhettek. A Nébih ezért felhívja a vásárlók (háztartások és vendéglátók) figyelmét, hogy a jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékeket ne fogyasszák el, ne használják fel.

A csattanó maszlag fogyasztása azonnali panaszokat okozhat, példaként említették a pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést. A Nébih azt javasolja, hogy a tünetek jelentkezése esetén a fogyasztók azonnal forduljanak orvoshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 08. 09:20, szombat | Belföld

Háromdimenziós légtérellenőrző lokátort adtak át Veszprémben

Minden háború emberek döntéseinek eredményeképpen indul el - jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken Veszprémben, a Magyar Honvédség új háromdimenziós légtérellenőrző lokátorának átadóján.

2024. Június 07. 08:47, péntek | Belföld

KSH: 6,4 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban

2024 áprilisában az ipari termelés volumene 6,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, míg munkanaphatástól megtisztítva 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól

2024. Június 07. 08:46, péntek | Belföld

Visszalép a Fidesz jelöltje Budapesten!

Szentkirályi Alexandra visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, és támogatóit arra kéri, szavazzanak Vitézy Dávidra. A Fidesz-KDNP jelöltje ezt pénteken reggel jelentette be közösségi oldalán.