Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Május 26. 12:57, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már közel 590 kilométeren van árvízvédelmi készültség

Már közel 590 kilométeren van árvízvédelmi készültség

Már több mint 587 kilométeren van árvízvédelmi készültség a magyarországi folyókon, a Duna Budapestnél vasárnap délután tetőzik, a Tisza Záhony alatt még árad - közölte az vízügyi főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.

A hét első felében a Duna vízgyűjtő felső területein hullott jelentős mennyiségű csapadék miatt kialakult árhullám délelőtt Nagymarosnál tetőzik, Budapesten a tetőzés 571 cm körüli vízállással vasárnap délután várható.

Ez a vízszint közel 70-80 centiméterrel elmarad a 645 centiméteres szinttől, ezért nem kell lezárni az alsó rakpartot - írták.

A Budapest alatti szakaszokon várhatóan Bajánál közelíti meg vagy éri el a tetőző érték az elsőfokú készültségi szintet.

A Tisza árhulláma Záhony térségében az OVF szerint az elsőfokú készültségi szintet meghaladó értékkel tetőzik. Tokajig a másodfokú szinteket megközelítő, lejjebb Kisköréig az elsőfokú értékek feletti, Kisköre alatt várhatóan azokat csak megközelítő tetőzések várhatóak.

A mellékfolyók közül a Túr, a Szamos, a Kraszna apad, a Bodrogon pedig elhúzódó, az elsőfokú értékeket el nem érő tetőzés várható.

A vízügyi szakemberek az érintett szakaszokon fokozott figyelőszolgálatot végeznek, másodfokú készültségi szintnél éjjel-nappal megemelt létszámú őrszolgálattal - írta az OVF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során