Hírek
2014. December 01. 12:44, hétfő |
Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/László T. András
Kulináris élvezetek Dumas-módra

A Corvina Kiadó gondozásában Konyhaszótár – Alexandre Dumas szakácskönyve címmel kiadott kötet eredetijét a 19. század egyik legjelentősebb francia írója egykor élete főművének tekintette.
Dumas 141 éve írta gigantikus irodalmi szakácskönyvét.
„A Párizsban 1873-ban megjelent első kiadás 1300 oldalán háromezer recept szerepelt, rengeteg novellával, kalanddal kiegészítve. Úgy gondoltuk, ez a gigantikus mű első látásra emészthetetlen lenne, ezért egy rövidített változatot válogattam össze” – fejtette ki Szederkényi Olga, a mű fordítója.
A kötet első részében olvasható Dumas kisregényszerű esszéje, amellyel bevezeti az olvasót a kulinária történetébe, kezdve ott, hogy Éva leszakítja az első almát. Az írás betekintést nyújt a gasztronómia alakulásába: például hogyan ették a római korban az énekesmadarak nyelvét, mikor használtak először a villát, asztalterítőt, mikor érkezett meg a csokoládé Európába. Folytatás…
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 06. 07:39, szerda | Belföld
A bodrogkeresztúri általános iskola diákjai végeztek az első helyen a világ egyik legnívósabb technológiai versenyén
2025. Augusztus 06. 07:37, szerda | Belföld
Soltész Miklós: támogatta a kormány a református egyház balatonfenyvesi gyermektáborának felújítását
2025. Augusztus 06. 07:36, szerda | Belföld
Meteorológusok szerint az átlagosnál melegebb és kissé szárazabb volt a július
Az átlagosnál melegebb és kissé szárazabb volt a július - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján.
2025. Augusztus 05. 07:43, kedd | Belföld
Tavaly megduplázódott a hulladékudvarokban leadott újrahasznosítható hulladék
Egyre többen használják a hulladékudvarokat, tavaly több mint dupla annyi újrahasznosítható hulladékot adtak le az emberek, mint egy évvel korábban -