Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Július 23. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: teol.hu

Közel kétmilliót csalt ki emberektől az interneten

Közel kétmilliót csalt ki emberektől az interneten

Tizennyolc rendbeli csalás bűntette és öt rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség a hajdúnánási nő ellen.

A 28 éves, büntetett előéletű vádlottat legutóbb 2014 júniusában ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre interneten elkövetett csalások miatt, ez azonban nem tartotta vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől. A két kiskorú gyermeket nevelő nő 2015 januárja és októbere között 23 embert csapott be.

Az olx.hu, a jofogas.hu és az almapiac.hu apróhirdetési oldalakon, olyan keresettnek számító mobiltelefonokat és számítástechnikai eszközöket kínált eladásra, amelyekkel a valóságban sohasem rendelkezett.

A sértettektől előre kérte a rendszerint 100 ezer forinthoz közelítő vételár utalását, de a pénz megérkezését követően sem a termékeket nem küldte el, sem az összeget nem fizette vissza senkinek. A vádlott a megtévesztett embereknek összesen mintegy kétmillió forint kárt okozott. A vádlottal szemben az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés,
pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzást és a sértetteket ért károk megtérítését szorgalmazza, tájékoztatott dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség eseti sajtószóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.