Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Január 21. 14:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Kiskorúakat raboltak ki Szombathelyen

Kiskorúakat raboltak ki Szombathelyen

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádol a Szombathelyi Járási Ügyészség két férfit, aki 2020 júliusában kiskorú sértetteket rabolt ki és bántalmazott a vasi megyeszékhely főterén

- közölte az MTI-vel csütörtökön a Vas Megyei Főügyészség. Simon József megyei főügyész közleménye szerint a vádlottak a hajnali órákban belekötöttek négy, zenét hallató fiatalba, majd késsel fenyegették őket, pénzt és mobiltelefonjaikat követelve.

Az egyik sértett megtagadta értékeinek átadását, ezért az egyik vádlott nagy erővel ököllel arcon ütötte. A másik kést szorított a nyakához, és azt mondta, "ült már börtönben", "bárkit le tud szúrni, nem fél."

A bántalmazás hatására a sértettek átadták az értékeiket, a vádlottak pedig a helyszínről távozóban azzal fenyegetőztek, hogy megkeresik és megölik őket, ha feljelentést mernek tenni - írta a megyei főügyész.

A nyomozók később megtalálták és lefoglalták a vádlottaktól az elrabolt értékeket, így a sértettek kára megtérült - közölte.

A Szombathelyi Járási Ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben.

Címkék: rablás, Szombathely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt