Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Június 18. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: kapos.hu

Ismét megalakult a Hőség Munkacsoport

Ismét megalakult a Hőség Munkacsoport

Szekszárd Polgármesteri Hivatala a lakosság megóvása érdekében az esetleges rendkívüli helyzetek kezelésére – ideiglenes munkacsoportként – Hőség Operatív Munkacsoportot hozott létre.

Az elmúlt években a rendkívüli hőség és a magas UV sugárzás több alkalommal olyan helyzeteket teremtett, amikor Szekszárd MJV. Közigazgatási területén élő lakosságnak és gazdálkodó szervezeteknek megnehezítette (szinte elviselhetetlené tette) a napi életét, esetenként akadályozta a közúti közlekedést, a városi tömegközlekedést.

Szekszárd Polgármesteri Hivatala a lakosság megóvása érdekében az esetleges rendkívüli helyzetek kezelésére – ideiglenes munkacsoportként – Hőség Operatív Munkacsoportot hozott létre. A megbeszélésen az alpolgármester mellett a város jegyzője, műszaki osztályának vezetője, közbiztonsági referense, az ERÖV Zrt. képviselője, a népegészségügy, a mentőszolgálat, katasztrófavédelem és rendőrség is részt vett.

Az egyeztetést a munkacsport vezetője, dr. Haag Éva, Szekszárd alpolgármestere nyitotta meg. Czinczár Krisztián tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője tájékoztatta a munkacsoportba delegált társszervek tagjait a katasztrófavédelem megelőzési célból végrehajtott és még elvégzendő feladatairól. A felügyelő felhívta a figyelmet a lakosság tájékoztatásának fontosságára. A klimatizált helyiségek listája az előző évekhez hasonlóan ezúttal is megtalálható lesz a katasztrófavédelem honlapján.

Dr. Haag Éva elmondta, hogy az idén, csakúgy, mint az elmúlt évek során, a Garay téren, a rendelőintézet előtt, valamint a Babits Mihály Kulturális Központ mellett lesznek kihelyezve a párakapuk. Ivókutakkal egyelőre a Garay és a Béla téren találkozhatnak a város lakói és az idelátogatók, de további három ivókút kihelyezéséről is gondoskodnak a közeljövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás