Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 11. 08:39, péntek | Helyi
Forrás: TMÖ

Ifjú felfedezők a Sárközben

Ifjú felfedezők a Sárközben

A Tolna Kincse Turisztikai Egyesület által szervezett, „Fedezd fel a Sárközt!” című programsorozat keretében, Tolna megye egyik legkülönlegesebb vidékével, az értékekben gazdag Sárközzel ismerkedhetnek meg a fiatalok.

A nyitórendezvényre szerda délután került sor a Babits Mihály Kulturális Központban, ahol Sulyok Balázs, a Tolna Kincse alelnöke, valamint dr. Say István megyei értéktár bizottsági elnök beszélt az értékek fontosságáról. Sulyok Balázs tájékoztatott: az Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság pályázatán nyert támogatást, így közel két millió forint áll rendelkezésükre, hogy a gyermekekkel megismertessék a Sárköz valamennyi kincsét. Az alelnök a gyakorlati ismeretszerzés fontosságát hangsúlyozta. A felső tagozatos, főként öt-hatodik osztályos diákok a sárközi hagyományokat, kultúrát testközelből is megismerhetik, hiszen a program három állomásos kirándulást tartogat számukra. A szervezők olyan foglalkozásokkal készülnek, melyek során a fiatalok játszva tanulhatnak, majd pedig egy záró vetélkedőn összemérhetik tudásukat. A szerdai nyitó eseményen a diákok csapatokba rendeződtek, és dr. Say István előadásának köszönhetően az értékgyűjtő munkába is betekintettek. Az Értéktár Bizottság elnöke arról beszélt: mi számít valódi értéknek, s melyek azok a kincsek, amelyek már lajstromra kerültek. A Sárközben összesen 32 értéket vettek fel a listára – hívta fel a figyelmet. A tájegység hat települést foglal magában: Decs (mint a „Sárköz fővárosa”), Őcsény illetve Sárpilis az északi részen, míg Alsónyék, Pörböly és Báta a déli felén. A kirándulások alkalmával az ifjú felfedezők valamennyi falvat felkeresik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak