Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2016. Augusztus 09. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: TMKI

Három hétvége, több mint kétszáz mérkőzés, egy nyertes – a paksi tűzoltók nyerték az országos strandfocit

Három hétvége, több mint kétszáz mérkőzés, egy nyertes – a paksi tűzoltók nyerték az országos strandfocit

Augusztus első hétvégéjén rendezték meg a paksi ürgemezei strand homokján a XXI. Tűzkakas Strandfocibajnokság döntőjét.

A megmérettetést – az előző évek hagyományához hasonlóan – idén is a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesülettel közösen szervezte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A döntőben a selejtezőkből továbbjutott húsz legjobb csapat szállt versenybe a trófeáért.

A versenyre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a megyei igazgatóságok, a hivatásos, önkormányzati és a főállású létesítményi tűzoltóságok tűzoltóiból alakított csapatok nevezhettek.

Az első selejtező hétvégéjén tizenegy, a másodikban huszonkét csapat rúgta a bőrt a paksi strandon a legjobbak közé jutásért, ami húsz csapatnak sikerült több mint kétszáz mérkőzés során. A döntő szombat délelőttjének kivételével szerencsére az időjárás mindhárom hétvégén kegyeibe fogadta a rendezvény résztvevőit, így a küzdelem és buzdítás mellett jutott idő családi kikapcsolódásra, fürdőzésre, pihenésre, baráti beszélgetésekre. Vannak rutinos versenyzők, akik évről évre részt vesznek a bajnokságon, sokaknál családi programot jelent a Tűzkakas.

Az idén a Paksi Tűzoltók sporttörténelmet írtak, a XXI. Tűzkakas Strandfoci Bajnokság vándorkupáját ugyanis ők nyerték meg. A dobogó második fokára a Jászberényi Öregfiúk, míg a harmadikra a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata állhatott fel.

A bajnokság legjobb kapusának a paksi Fodor Tamást választották meg, míg a legjobb mezőnyjátékos, Kovács Máté, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapatából került ki. A gólkirály a jászberényi „öregfiú”, Tóth II. István lett, aki huszonnégy gólt rúgott a három hétvége során. A legsportszerűbb csapatnak járó díjat zsinórban másodszor a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vihette haza.

A legjobbaknak járó elismeréseket dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, valamint Furka Tibor, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület elnöke adta át.

Bán Attila tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő huszonegyedik éve egyik fő szervezője a Tűzkakasnak, de lelkesedése semmit nem lankadt az elmúlt évek során, és biztosított róla, hogy ha rajta múlik, jövő ilyenkor is a buzdító szavaktól és gólörömtől lesz hangos a paksi strand.

Címkék: paks, tűzkakas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.