Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Július 29. 10:34, péntek | Helyi
Forrás: TMKI

Elöntött pince, kidőlt fa, megáradt patakok

Elöntött pince, kidőlt fa, megáradt patakok

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék a Tolna megyei tűzoltóknak is adott munkát csütörtökön.

Hajnalban Tófűről érkezett bejelentés, hogy a Kossuth utca egyik házának pincéjét, az alagsorban található kazánt és a ház többi részét is elöntötte az esővíz. A bonyhádi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói a vizet kiszivattyúzták, a házat áramtalanították. A ház két lakójának elhelyezéséről a polgármester gondoskodott.

A Kisvejkét és Mucsfát összekötő útra egy nagyméretű fa dőlt a kora reggeli órákban, amit a dombóvári hivatásos tűzoltók távolítottak el, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Megáradt patak okozott gondot Aparhantnál csütörtök reggel, ahol csak rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom. A közelben található kisvejkei elágazóban egy fát vágtak ki a szekszárdi hivatásos tűzoltók.

A paksi hivatásos tűzoltók vonultak Györkönybe vízszivattyúzásra délelőtt, ahol az Újváros utcában egy családi ház udvarán mintegy harminc centiméter magasan állt az esővíz, ami a házat, és az ott található nagyértékű eszközöket veszélyeztette.

A település polgármestere kérte a tűzoltók segítségét Bátaapátiban, ahol a Dózsa György utca egyik házát vette körül a lezúduló sár és víz. A nehezen megközelíthető házban két segítségre szoruló, idős ember lakik, akiket a bátaszéki önkormányzati tűzoltók mentettek ki lakóhelyükről. Elhelyezésükről a polgármester gondoskodott.

Fa dőlt az útra Alsónyék Rákóczi utcájában. A forgalmi akadályt jelentő fát és ágakat a bátaszéki önkormányzati tűzoltók távolították el.

Lakatlan épület dőlt rá a szomszédos házra Mucsfa Petőfi utcájában csütörtök délben. Személyi sérülés nem történt, azonban az ott lakó két felnőttnek és három gyereknek ideiglenesen rokonokhoz kellett költözniük. A dombóvári hivatásos tűzoltók a család kiköltöztetésében segítettek, majd körbekordonozták az épületet.

Kisdorogon az esőzés miatt megemelkedett a Mucsi patak vízszintje, és elöntötte a sportpályát. Az öltöző megvédése céljából nyolc tűzoltó és húsz önkéntes homokzsákokkal védte meg az épületet mintegy húsz méter hosszan. A víz lakóházakat nem veszélyeztet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.