Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 15. 08:01, péntek | Helyi
Forrás: fotó: ametiszthotel.hu

Dűlőfutás másodszor – Fuss gyönyörű helyeken!

Dűlőfutás másodszor – Fuss gyönyörű helyeken!

Az ország egyik legszebb vidékén, a villányi borvidék szőlőlugasai között kanyarog dombra fel és dombról le a Palkonyai Dűlőfutás útvonala. A rendhagyó sporteseményre nevezőket ajándékok, programok és finom borok is várják.

Embert próbáló emelkedők, festői tájak a szőlők között, jó társaság és az ország egyik legjobb borvidékének kínálata – ez a Palkonyai Dűlőfutás, amire idén is várják a bátor jelentkezőket. A villányi borrégió északi peremén fekvő, egyedi hangulatú falucska már másodszor szervezi meg az eseményt április 23-án. A különleges élményre vágyó futók egy rövidebb, 9,9 km-es és egy hosszabb, 19 km-es táv közül választhatnak, amelyeken több száz méteres szintkülönbség leküzdése is fokozza a kihívás mértékét.

Az útvonalak a szőlők közti dűlőutakon és részben az országos kék túra vonalán haladva megmásszák a Villányi-hegység gerincét, hogy a hegylánc túloldaláról visszafordulva újra megérkezzenek Palkonyára. A helyi pincészetek – a palkonyai Hárságyi, Haraszti, Mokos, Mayer Róbert, valamint a Suta pince és a kisharsányi Vylyan pincészet – jóvoltából útközben és a célban is frissítők várják a futókat. A verseny után, a ’Lassulj be’ program keretében, a pincék különleges borokkal, majd a DIP Trio koncertjével, sötétedéskor fényfestéssel várjuk a sportolókat, akik egyúttal egy tombolasorsoláson is részt vesznek.

A Palkonyai Dűlőfutásra érdemes előzetesen nevezni, hiszen az egyedi dizájnnal rendelkező technikai póló, a befutóérem és az ajándékcsomag csak korlátozott számban áll rendelkezésre. Sőt, aki április 15-ig leadja nevezését a www.dulofutas.hu honlapon, az ötszáz forint kedvezménnyel, mindössze 4000 forintért jelentkezhet erre a nem hétköznapi futóprogramra. Aki most lemarad, teljes áron ugyan, de akár a rajt előtt, a helyszínen is benevezhet.

Bővebb információ kérhető Rechnitzer Szilvia szervezőtől a 06/30/426-2958-as telefonszámon vagy a szervezes@dulofutas.hu címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.