Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 18. 08:37, hétfő | Helyi
Forrás: privatkopo.hu

Amputált lábú férfit rabolt ki egy 27 éves nő

Amputált lábú férfit rabolt ki egy 27 éves nő

Rablás bűntettének minősített esete és két rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 27 éves, három éve pszichiátriai kezelés alatt álló szekszárdi nő ellen.

A vádlott tavaly július 14-én, reggel egy tolnai ház udvarában álló nyitott autóból kilopta a tulajdonos pénztárcáját, amelyben ezer forint és igazolványok voltak.

November 12-én, reggel, Szekszárdon, a buszpályaudvaron találkozott egy előző nap ugyanott megismert 69 éves férfival, akitől először albérleti díjra hivatkozva kért pénzt. Amikor látta, hogy a sértett a bankautomatából vett fel pénzt, felajánlotta a férfinak, hogy a vasútállomás illemhelyiségében létesítsenek alkalmi szexuális kapcsolatot. Miután a férfi a mellékhelyiségben levetkőzött, a nő észrevétlenül kivett a kabátjából 58 ezer forintot, majd a sértett szatyrát is felkapva, sietve távozott. A kár nem térült meg.

December 16-án, 19 óra körül az utcán „kukázó” vádlott észrevette a 66 éves, elektromos kerekesszékkel közlekedő férfit, akitől ezer forintot kért azzal az indokkal, hogy Bonyhádra akar utazni. A vádlott, aki a nyakába akasztott cipzáras táskában tartotta a pénztárcáját, bankkártyáját, a nő kérését elutasította és továbbindult. A vádlott követte és felajánlotta, hogy hazakíséri, amire a férfi szintén nem tartott igényt. Ennek ellenére a nő tolni kezdte a kerekesszéket a járda melletti füves terület felé, majd megragadta a sértett nyakában lévő táskát és húzni kezdte.

Emiatt a jobb oldalára béna férfi, akinek a jobb lábát amputálták, nem tudta megállítani a kocsit, amelynek az egyik kereke elakadt a járda beszakadt betonlapjában. Miközben a nő pénzt követelt, többször arcon ütötte a sértettet, akinek a táskájából végül sikerült kivennie a pénztárcát, amelyben 57 ezer forint és bankkártya volt, majd ezekkel elfutott. A férfi hiába próbált utána hajtani a kerekesszékkel, a járdalap miatt felborult. Járókelők hívtak hozzá mentőt, de mint kiderült, nem sérült meg.

A vádlottat még aznap őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltását, valamint vagyonelkobzás elrendelését indítványozta a bíróságnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.