Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Május 03. 08:29, kedd | Helyi
Forrás: TMKH

A tolnai Munkaerő-piaci Pont ünnepélyes átadása

A tolnai Munkaerő-piaci Pont ünnepélyes átadása

Megnyílt Tolnán a Munkaerő-piaci Pont, ünnepélyes keretek között adták át április 21-én.

Megnyílt Tolnán a Munkaerő-piaci Pont, melyet Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, Horváth István országgyűlési képviselő, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Appelshoffer Ágnes, Tolna város polgármestere ünnepélyes keretek között adott át 2016. április 21-én.

Köszöntőjében Cseresnyés Péter államtitkár úr elmondta, hogy az egyik legfontosabb központi célkitűzése a munkaalapú társadalom kiépítése, melynek érdekében a Kormány nagyon fontos lépéseket tett és tesz a jövőben is. Kiemelte, hogy a szegénység ellen igazán hatékonyan munkahelyteremtéssel lehet védekezni, olyan gazdasági, társadalmi körülményeket kell teremteni, mely hozzájárul a munkahelyek számának növekedéséhez, majd hozzátette, hogy mindez az utóbbi években meg is történt.

Államtitkár úr hangsúlyozta, hogy a fejlődés folyamatos, melynek hozománya, hogy nő a foglalkoztatás. Noha napjainkban nem csupán munkanélküliséggel küzd a gazdaság, hanem munkaerőhiánnyal is, ami napi probléma, országosan folyamatosan nő a foglalkoztatás. A 2010-es állapothoz képest, mikor mintegy 3,8 millióan dolgoztak Magyarországon, napjainkban 4,2 millió felett van a foglalkoztatottak száma, akiknek nagy része, mintegy 330-340 ezer fő, a Kormány közfoglalkoztatottakat érintő programját bírálók állításaival ellentétben, a versenyszférában helyezkedett el. Jelenleg a korábbi 11 %-kal szemben, mintegy 6 % körüli a munkanélküliség Magyarországon, és Tolna megyében is folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma.

Kiemelkedő jelentőséggel bír, hogy Tolnán is létesült Munkaerő-piaci Pont, megújult a foglalkoztatási szolgálat, hiszen itt a kollégák már méltó körülmények között tudják fogadni azokat az állampolgárokat, akik a munkaalapú társadalom elvárásainak megfelelően, nem segélyből, hanem munkából szeretnének megélni. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta, hogy a munkanélküli állampolgárok ott jelentkeznek szívesen, ahol tudnak nekik segíteni az elhelyezkedésben. A Munkaerő-piaci Pont munkatársai kivételes szolgálatot teljesítenek, azokkal az emberekkel foglalkoznak, akik jelenleg nem tudnak, de mindenképpen el akarnak helyezkedni, és itt egy segítő szolgáltatást vehetnek igénybe.

„Minden nap úgy menjenek haza, hogy sikerült valakinek segíteni, a munkához jutást megkönnyíteni, vagy éppen munkához segíteni, mert igazán ez a fokmérője a munkájuknak. Azzal a jó érzéssel térjenek haza, hogy ma is sikerült több embernek, valamiféle segítséget nyújtani, hiszen így teljesítik jól a szolgálatot, amit felvállaltak” – zárta köszöntőjét Cseresnyés Péter államtitkár.

Tolna város, és a Tolna megyei Kormányhivatal életében örömteli alkalom a mai nap. 2010-től a Kormány közigazgatási reformot hajt végre, melynek a „Jó Állam” kialakítása, a közjó megvalósítása a célja. Ennek érdekében fontos lépéseket tesz a Kormány, melynek fontos része a megvalósult beruházás is, kezdte köszöntő beszédét dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott.

Túl azon, hogy a város történelmi központja jelentősen megszépült, egy szép épülettel gazdagodik a város, a több, mint 70 m Ft-ból megvalósult beruházás, jelentős segítséget is nyújt az itt lakóknak. Kormánymegbízott úr kiemelte, hogy jelentősen csökkent a munkanélküliség Tolna megyében, majd hozzátette, hogy ennek ellenére az ilyen jellegű szolgáltatásokra mindig szükség van, mert mindig lesznek elesettek, akikről az államnak gondoskodni kell.

Az új Munkaerő-piaci Pont méltó, és alkalmas hely, megfelel a kor színvonalának, és a szakmai feladatellátás követelményei is biztosítottak, megvalósítva ezzel a szolgáltató államot. Végül köszönetét fejezte ki Tolna városának a segítő támogatásért, a kollégáknak, a projektben dolgozó szakembereknek a kiváló munkáért, valamint a lakosságnak a türelméért.

Ünnep a mai nap, a munka ünnepe is, hiszen a munka az egyik legfontosabb érték. Nem mindegy, hogy akik munkát keresnek, milyen feltételekkel, milyen körülmények között tehetik ezt. A rászorulók életében nagyon fontos időszak ez, és ez az épület, a képzett szakemberek, a megújulás lehetőséget nyújtják, reményt ad azok számára, akik hozzájuk fordulnak segítségért, kezdte köszöntőjét Horváth István országgyűlési képviselő.

Sokan keresik majd fel a Munkaerő-piaci Pontot, akik munkát keresnek, de kiemelte a vállalkozókat is, akik megfelelő, képzett munkaerőt keresnek, majd hozzátette, hogy az új létesítmény kiváló találkozási pont. „Bízom benne, hogy több álláskeresőnek tud segítséget nyújtani az iroda és a vállalkozások is gyorsan rátalálnak a megfelelő munkaerőre” – zárta köszöntőjét Horváth István országgyűlési képviselő.

Appelshoffer Ágnes polgármester asszony elmondta, hogy Tolna városa egy központi beruházás révén, újabb nívós középülettel gyarapodott, mely által egy fontos közszolgáltatás még jobb minőségben, és még színvonalasabb körülmények között érhető el a város és a Tolnai járásban élők számára. Igazán örömteli az lenne, ha egy ilyen Munkaerő-piaci Pontra nem lenne szükség, majd hozzátette, hogy a teljes foglalkoztatás egy olyan célkitűzés, melynek elérésére törekedni kell. Ebben rendkívül fontos feladat hárul a munkaügy területén dolgozó szakemberekre is, akik nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak az állásukat elveszítők, dolgozni akarók számára. Polgármester asszony kiemelte, hogy a segítségnyújtáshoz a tartalmi elemeken túl, minél jobb formai kereteket is biztosít az új létesítmény.

Az ünnepi köszöntők után Cseresnyés Péter államtitkár úr, Horváth István országgyűlési képviselő úr, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott úr és Appelshoffer Ágnes, Tolna város polgármestere a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadta a Munkaerő-piaci Pontot. Ezt követően a vendégek megtekintették a megújult épültet, és ügyfélteret.

Címkék: munkaerő pont, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben