Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 24. 13:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A MÁV vizet oszt és fokozza a pályafelügyeletet

A MÁV vizet oszt és fokozza a pályafelügyeletet

A nagyobb pályaudvarokon a MÁV vizet oszt az utasoknak a hőség miatt, és szükség esetén fokozott pályafelügyeletet vezet be - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

A MÁV délelőtt 10 órakor a budapesti úgynevezett fejpályaudvarokon és a tizenkét nagyobb vidéki állomáson kezdte meg a vízosztást. Először a budapesti Keleti, Nyugati és Déli pályaudvaron lehetett átvenni az ingyenes literes ásványvizet, majd fokozatosan bekapcsolódott a miskolci, a szegedi, a békéscsabai, a celldömölki, a zalaegerszegi, a győri, a veszprémi, a debreceni, a pécsi, a szolnoki, a nagykanizsai és a nyíregyházi állomás.
A MÁV-Start azt javasolja az utasoknak, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdjék meg utazásukat. A vasúttársaság a kedvelt nyaraló- és kirándulóhelyekre légkondicionált InterCity kocsikat közlekedtet.
A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a sínszálak hőmérsékletét a kritikus pontokon, ha az eléri vagy meghaladja a 45 Celsius-fokot, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be. Ha pályadeformáció jelei mutatkoznak, akkor a biztonságos vonatközlekedtetés érdekében sebességkorlátozást vezetnek be. Hozzátették, hogy a felsővezetékek a nagy meleg hatására megnyúlnak, emiatt felsővezeték-szakadás, áramszedőtörés, sérülés előfordulhat a nagy melegben.
A szabadban dolgozó vasutasok számára folyamatosan biztosítják a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket, ők megfelelő védőfelszerelést, ásványvizet és óránként 10-15 perc pihenőidőt kapnak.

Címkék: hőség, közlekedés, máv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk