Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. November 27. 09:51, vasárnap | Helyi
Forrás: K&H, fotó: ma.hu

A helyi közösség döntheti el, hova kerüljön a karácsonyi támogatás

A helyi közösség döntheti el, hova kerüljön a karácsonyi támogatás

Egy szekszárdi kórház, egy jánoshalmi egészségügyi központ és a szekszárdi mentőállomás is esélyes a K&H gyógyvarázs területi pályázatán

Bankfióki és online szavazáson keresztül most a helyi közösségek döntik el, melyek legyenek azok a lakókörnyezetükben lévő gyermekegészségügyi intézmények, amelyek egyenként bruttó 350.000 forint, összesen 9 millió forint támogatást kapnak a K&H gyógyvarázs területi pályázatának keretében karácsonykor. Szekszárd és vonzáskörzetének területi esélyesei közé került a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Jánoshalmi Egészségügyi Központ, valamint a Szekszárd Mentőállomás.

A K&H gyógyvarázs program idén első alkalommal meghirdetett területi pályázatára több mint 100 pályázat érkezett, melyek közül területenként maximum 3-3 intézményt juttatott döntőbe a szakmai zsűri. A pályázat különlegessége, hogy ezúttal a helyi közösség döntheti el, mely kórház, mentőállomás vagy gyermek háziorvosi rendelő kapja meg az egyenként bruttó 350.000 forint, összességében 9 millió forint értékű támogatást a környékén. „A K&H vezető pénzintézetként ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállal az egészség területén is. A 13 éve működő K&H gyógyvarázzsal azon túl, hogy hosszú távon támogatjuk a magyar gyermekegészségügyet, a helyi közösségeket is aktívan bevonjuk. Idén karácsonykor egy olyan területi pályázattal bővítettük tovább programunkat, amelyben a lakosság a saját lakókörnyezetében lévő gyermekegészségügyi intézmények közül választhatja ki a támogatandó kórházakat, rendelőket, mentőállomásokat” - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H évről-évre minden Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után elkülönít 1 forintot, amelyet kiegészít az ügyfelei és partnerei karácsonyi ajándékozásának összegével. Tavaly karácsony óta több mint 9 millió forint gyűlt össze, amelyet a K&H gyógyvarázs területi pályázatának keretében fordít a gyermekegészségügy támogatására. A felhívásra összesen 117 - köztük 96 vidéki - intézmény jelentkezett, amelyeknek 80%-a műszerekhez, 20%-uk pedig bútorok beszerzéséhez vagy felújítási munkálatokhoz igényelt támogatást.

„A támogatott intézmények végső kiválasztását ezúttal a helyi közösségekre bízzuk, hiszen ők azok, akik a legjobban ismerik a helyi gyermekegészségügyi intézményeket, igénybe veszik szolgáltatásaikat, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. Arra biztatok tehát mindenkit, hogy akár személyesen, akár online a www.khgyogyvarazs.hu/szavazas oldalon adja le szavazatát, hiszen a legtöbb voksot kapó intézmények karácsonyfája alá most olyan eszközök, berendezések kerülnek, amelyek a gyermekek egészségének megőrzését és gyógyulását segítik. Köszönjük meg együtt az orvosok, nővérek egész éves fáradhatatlan munkáját! – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.