Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. November 11. 11:50, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A fiatalok közel felének van megtakarítása egy felmérés szerint

A fiatalok közel felének van megtakarítása egy felmérés szerint

A 19 és 29 év közötti fiatalok több mint 44 százaléka rendelkezik valamilyen megtakarítással - derült ki a K&H ifjúsági indexének felméréséből.

A kutatás szerint a fiatalok megtakarítási viselkedése nagyon különböző: 27 százalékuk minden hónap elején félretesz egy meghatározott összeget. Minden ötödik fiatal a hónap végén megmaradt pénzt teszi félre, 31 százalék pedig csak alkalmanként takarít meg, amikor éppen úgy alakul, hogy marad pénze a hónap végén.

A maradék 22 százalék úgy nyilatkozott, hogy semmilyen módon nem takarít meg. A megtakarítások hiánya leginkább a munkanélküliekre (43 százalék) és a nyugati megyékben élőkre (31 százalék) volt jellemző, legkevésbé pedig a budapestiekre, itt csak 13 százalékuk nem tesz félre valamilyen összeget minden hónapban.

Az index szerint a legtöbben, a választ adók 51 százaléka a lakásvásárlást említette megtakarítási célként. A megkérdezettek 43 százaléka általános tartalékot képez.

A kutatás szerint a megtakarítások átlaga közel 400 ezer forint volt 2018 második negyedévében, az összeg az iskolai végzettség növekedésével együtt emelkedik. Az alacsonyabb iskolai végzettségűeknek átlagosan 270 ezer forint megtakarítása van, addig a magasabban képzett válaszadók átlagosan 1,7 millió forinttal rendelkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben